Itália nem csak a festészetben, szobrászatban, irodalomban hozott megújulást Európa számára, de a konyhaművészetben is éreztette a hatását. Még a híres francia konyha is éhes kutyusként nyomult az itáliai gasztronómia nyomába. Cukrászok Velencéből 1601-et írtak, amikor a franciaországi avignoni palotában Medici Mária királyné tiszteletére fogadást adtak. A dúsan megrakott asztalokat elborították a… Tovább »
Reneszánsz olasz csábítás
Itália nem csak a festészetben, szobrászatban, irodalomban hozott megújulást Európa számára, de a konyhaművészetben is éreztette a hatását. Még a híres francia konyha is éhes kutyusként nyomult az itáliai gasztronómia nyomába. Cukrászok Velencéből 1601-et írtak, amikor a franciaországi avignoni palotában Medici Mária királyné tiszteletére fogadást adtak. A dúsan megrakott asztalokat elborították a… Tovább »

Kedves Olvasó! Ha most beszállsz velem az időgépbe, elviszlek egy hamisítatlan 11. századi vidéki, nyugat-európai földbirtokos várába, és besurranunk egy esti lakomára. Miből élnek a lovagok? Természetesen a földjeikből, és az ott termő élelemből. Ez pedig nem túl változatos, és nem is túl sok. A jobbágyok kevés gabonát, tojást, néhány szárnyast és disznóhúst…